De begrafenisplechtigheid van Rene Blokland.

Amsterdam 3 maart 1953 - Amsterdam 19 april 2014.


Het verlies van een héél goede Bakkum vriend.

De meesten van ons "Bakkumgangers" kennen Rene zeker al sinds 1969. In de "Kerktent" was hij samen met de Zijlstra's een van de grondleggers van het latere "Paradise", doordat zij de eerste geluidsapparatuur daar verzorgden. En dat was voor zover ik het nog weet, met eigen apparatuur die gewoon van huis werd meegenomen. Dit alles om er voor te zorgen dat de jeugd een veilig avondje Disco op de camping konden beleven, zonder naar het dorp te hoeven gaan.

Zo rond 1971/1972 kregen wij van de PWN ons eigen gebouw, aan de buitenkant van de camping, en waarvoor wij de naam "Paradise" bedachtten. Wat in al de jaren dat het bestond een enorm succes was, met de Disco-avonden, Theetuin, Poppenkast voorstellingen, etc. Heel leuk is dat het gebouw wat er nu staat nog steeds "Paradise" heet.

In Amsterdam, gingen in elk geval Gerie en ik, regelmatig naar Rene en zijn ouders thuis toe, om daar in zijn kamer platen te beluisteren op zijn geluidsinstallatie met de heel grote "Kef" boxen. En vaak had hij ook nog het e.e.a. zelf gebouwd.

Op de vroege foto's in Bakkum komt Rene vrij vaak voorbij, en wij allen blijven hem herinneren als een zeer aardige, en opgewekte vriend, .............we zullen hem missen!

Voor de mensen die Rene ook goed gekend hebben, maar er bij de begrafenis niet bij waren, hier een mogelijkheid om toch een beetje mee te kunnen kijken naar die dag d.m.v. de foto's en filmpjes.

Moge hij rusten in vrede.

Hans Sandmann.

naar de foto's